19
December
2022

Warme kikkererwtensalade met gerookte makreel

Met dit eenvoudige, snelle recept zet u snel een gezond maal op tafel, boordevol voedingsstoffen die goed zijn voor darmen én hersenen

Warme kikkererwtensalade met gerookte makreel

 

Bereidingstijd: 30 min

4 porties

 

Ingrediënten

Olijfolie

2 uien

400 g broccoliroosjes

800 g kikkererwten (indien uit blik uitgelekt)

300 g spinazie

3 limoenen, uitgeperst

4 gerookte makreelfilets (ontveld)

Zout en peper

Verse koriander, fijn gehakt

Extra vierge olijfolie van goede kwaliteit

 

Om te serveren

100 ml Dikke (plantaardige) yoghurt

Mespunt harissa

Turks brood of naan

 

Bereiding

1.      Pel en snipper de uien

2.      Verhit wat olijfolie in een grote pan of wok

3.      Breng water aan de kook in een grote pan, blancheer de broccoliroosjes 5 minuten tot ze beetgaar zijn, giet af en houdt apart.

4.      Doe de kikkererwten bij de uien en bak ze een paar minuten mee.

5.      Schep de spinazie door de kikkererwten en laat slinken.

6.      Voeg de broccoliroosjes toe.

7.      Roer 2/3 van het limoensap erdoor.

8.      Breng op smaak met zout en peper

9.      Roer de rest van het limoensap en de harissa (meer als je van spicy houdt) door de yoghurt

10.   Schep het kikkererwten-groentemengsel op borden, giet er een scheutje extra vierge olijfolie over, en leg op ieder bord een makreelfilet. Bestrooi met koriander.

11.   Serveer met brood en de yoghurtdip.

 

 

Dit recept is gebaseerd op Smoked Mackarel with Warm Chickpea Salad uit Delicious Magazine

4
January
2022

Kerst

Darmbacterien

Hersenen

Darmgezondheid