Met dit eenvoudige, snelle recept zet u snel een gezond maal op tafel, boordevol voedingsstoffen die goed zijn voor darmen én hersenen
Warme kikkererwtensalade met gerookte makreel
Bereidingstijd: 30 min
4 porties
Ingrediënten
Olijfolie
2 uien
400 g broccoliroosjes
800 g kikkererwten (indien uit blik uitgelekt)
300 g spinazie
3 limoenen, uitgeperst
4 gerookte makreelfilets (ontveld)
Zout en peper
Verse koriander, fijn gehakt
Extra vierge olijfolie van goede kwaliteit
Om te serveren
100 ml Dikke (plantaardige) yoghurt
Mespunt harissa
Turks brood of naan
Bereiding
1. Pel en snipper de uien
2. Verhit wat olijfolie in een grote pan of wok
3. Breng water aan de kook in een grote pan, blancheer de broccoliroosjes 5 minuten tot ze beetgaar zijn, giet af en houdt apart.
4. Doe de kikkererwten bij de uien en bak ze een paar minuten mee.
5. Schep de spinazie door de kikkererwten en laat slinken.
6. Voeg de broccoliroosjes toe.
7. Roer 2/3 van het limoensap erdoor.
8. Breng op smaak met zout en peper
9. Roer de rest van het limoensap en de harissa (meer als je van spicy houdt) door de yoghurt
10. Schep het kikkererwten-groentemengsel op borden, giet er een scheutje extra vierge olijfolie over, en leg op ieder bord een makreelfilet. Bestrooi met koriander.
11. Serveer met brood en de yoghurtdip.
Dit recept is gebaseerd op Smoked Mackarel with Warm Chickpea Salad uit Delicious Magazine
Kerst
Darmbacterien
Hersenen
Darmgezondheid