Dit stevige, warme ontbijt vormt een goed begin van de dag en levert gelijk een flinke portie vezels
Warme havermout uit de oven
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 35 min
6-8 porties
Ingrediënten
Gebruik bij voorkeur biologische producten
600 ml (plantaardige) melk
200 g havermout
2 el amandelboter
1 tl bakpoeder
1 los geklopt ei
1 kleine, rijpe banaan, geprakt
½ tl vanille-extract
450 g blauwe bessen (ontdooid, indien diepvries blauwe bessen gebruikt worden).
50 g lijnzaad
Om te serveren: Griekse yoghurt, hangop of plantaardige yoghurt, amandelen of andere noten en zaden, vers fruit, honing of maple sirup
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200◦C.
Schep alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. Roer eventuele klonten amandelboter goed los.
Schep het havermoutmengsel in een brede, ingevette ovenschaal en strijk glad.
Bak 35 minuten in de oven. Serveer gelijk met een flinke schep yoghurt of hangop, garneer met vers fruit, noten en/of zaden naar keuze en eventueel een eetlepel honing of maple sirup.
Bewaar overgebleven havermout in een afgesloten bakje in de koelkast. Kan de volgende dag koud gegeten worden of opgewarmd.
Dit recept is gebaseerd op Blueberry Baked Oats van BBC Good Food.
darm-hersen-as
Butyraat
Darmgezondheid
Kerst