Een gezond recept voor tijdens de feestdagen.
Om de darmmicrobiota ook een beetje te vertroetelen tijdens de kerstdagen, hebben we een heerlijk recept voor een gemberkoek boordevol gezonde voedingsstoffen voor u. Lekker voor bij het kerstontbijt!
Gezonde gemberkoek
Ingrediënten:
- 130 gram volkorenmeel
- 40 gram fijngehakte havemout
- 1 theelepel zuiveringszout
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel gember
- ¼ theelepel piment
- ½ theelepel nootmuskaat
- ½ theelepel zout
- 40 gram appelmoes
- 45 gram melasse
- 60 gram ahornsiroop
- 1 ei
- 1 theelepel vanille
- 120 ml Griekse yoghurt
Voor glazuur
- 85 gram poedersuiker
- 1,5 eetlepel amandelmelk
- ¼ theelepel vanille
Instructies
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Klop in een grote kom de bloem, havermout, baking soda, kaneel, gember, piment, nootmuskaat en zout door elkaar. Zet apart.
3. Voeg in een aparte kom appelmoes, ahornsiroop, melasse, ei, vanille en Griekse yoghurt toe. Klop samen tot een goed gemengde, gladde massa.
4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng goed. Giet het beslag in de cakevorm.
5. Bak gedurende 35-45 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt. Laat 10-15 minuten afkoelen in de vorm en leg daarna op een rooster om volledig af te koelen.
6. Voor de topping, doe de poedersuiker, amandelmelk en vanille in een kleine kom en roer tot er geen klontjes meer zijn.
7. Sprenkel de topping over de afgekoelde gemberkoek voor een feestelijk effect.
Eet smakelijk!
Microbioom