19
December
2022

Warme havermout uit de oven

Dit stevige, warme ontbijt vormt een goed begin van de dag en levert gelijk een flinke portie vezels

Warme havermout uit de oven

 

Voorbereidingstijd: 15 min

Bereidingstijd: 35 min

6-8 porties

 

Ingrediënten

Gebruik bij voorkeur biologische producten

600 ml (plantaardige) melk

200 g havermout

2 el amandelboter

1 tl bakpoeder

1 los geklopt ei

1 kleine, rijpe banaan, geprakt

½ tl vanille-extract

450 g blauwe bessen (ontdooid, indien diepvries blauwe bessen gebruikt worden).

50 g lijnzaad

 

Om te serveren: Griekse yoghurt, hangop of plantaardige yoghurt, amandelen of andere noten en zaden, vers fruit, honing of maple sirup

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C.

Schep alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. Roer eventuele klonten amandelboter goed los.

Schep het havermoutmengsel in een brede, ingevette ovenschaal en strijk glad.

Bak 35 minuten in de oven. Serveer gelijk met een flinke schep yoghurt of hangop, garneer met vers fruit, noten en/of zaden naar keuze en eventueel een eetlepel honing of maple sirup.

 

Bewaar overgebleven havermout in een afgesloten bakje in de koelkast. Kan de volgende dag koud gegeten worden of opgewarmd.  

 

 

Dit recept is gebaseerd op Blueberry Baked Oats van BBC Good Food.

 

4
January
2022

darm-hersen-as

Butyraat

Darmgezondheid

Kerst